naslovnica slo5b

   

  REVIJA ZA ELEMENTARNO IZOBRAŽEVANJE je revija Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru in Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem. V njej so objavljeni prispevki s področja vzgoje in izobraževanja zlasti na predšolski in osnovnošolski stopnji. Avtorji prispevkov s strokovnega vidika pišejo o problemih, ki zadevajo vzgojo in izobraževanje. Namen revije je spodbujati objavo izvirnih znanstvenoraziskovalnih člankov in tudi prispevkov, ki poročajo o strokovnem delu, raziskovanju v praksi ipd. Revija za elementarno izobraževanje izhaja trikrat letno, štiri številke. V njej so objavljeni prispevki v slovenskem ali angleškem jeziku. Razvrščeni so v naslednje kategorije: izvirni znanstveni članek, pregledni znanstveni članek, kratki znanstveni članek, referat na znanstvenem posvetovanju, strokovni članek idr. Dodatek k reviji vsebuje povzetke knjig, kratke članke, seznam znanstvenih srečanj ipd.

   Z veseljem sporočamo, da je bila Revija za elementarno izobraževanje januarja 2019 sprejeta v informacijski sistem Scopus.


   Revija je od leta 2022 dostopna na tej povezavi


  Izdajatelj
  Univerzitetna založba Univerze v Mariboru
  Soizdajatelji
  Založba PEF, Pedagoška fakulteta Univerze v Mariboru
  Univerza na Primorskem, Pedagoška fakulteta
  Karlova Univerza v Pragi

   

  Glavni in odgovorni urednik: dr. Matjaž Duh
  Namestnica odgovornega urednika: dr. Sonja Starc

  Cena posamezne številke znaša 8 EUR, dvojna številka 12 EU, letna naročnina znaša za institucije 20 EUR, za posameznike 18 EUR in za študente 10 EUR.

   

  open access

  Revija za elementarno izobraževanje je prosto dostopna pod pogoji
  Creative Commons CC BY 4.0 License
  Oddaja prispevkov in priprava se ne zaračunava.
  Revijo delno sofinancira Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije
  Urednik spletnega mesta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.